Festiwal Chlebów Świata już 13 marca

Festiwal Chlebów Świata już 13 marca

Tym razem wydarzenie będzie się składało z dwóch segmentów: pierwszy to prezentacja wypieków pieczywa według receptur kultywowanych z różnych części świata, drugi to ekspozycja producentów pieczywa oraz związanych z piekarnictwem produktów. Nie zabraknie też pokazu rodzajów ziarna oraz mąki.

Uroczyste otwarcie Festiwalu: piątek, 13, marca 2015 r. o godz. 13.00 w Zespóle Szkół nr 11 im. Władysława Grabskiego w Warszawie ul. Ratuszowa 13 na Pradze Północ.

Godziny otwarcia:
piątek,13 marca: 10.00 do 17.00
sobota, 14 marca: 10.00 do 18.00
niedziela,15 marca: 10.00 do 16.00

Ramowy program
12.15 Konferencja prasowa – sala Biesiad Chlebowych
13.00 uroczyste otwarcie – pierwsze piętro
13. 30 zwiedzanie wystaw.

Informacja telefoniczna: 22 22 45 804, 22 22 45 805
e-mail: sekretariat@festiwalchlebow.pl

Nowością FESTIWALU CHLEBÓW ŚWIATA są piekarnicze prezentacje, które będą realizowane co godzinę w kilkunastu salach lekcyjnych.

Odwiedzając te „laboratoria piekarnicze” można będzie poznać historię starodawnych mąk, sposób przygotowania pieczywa przez Rzymian i Palestyńczyków, abilność piekarzy z Chin, Indonezji, Syrii, i innych atrakcji.

Nie zabraknie też wypieku starodawnego razowego pieczywa
w PIEKARNI DOMOWEJ
oraz ekologicznego wędzenia wędlin zapewnionego przez ekspertów z Muzeum Rolnictwa w Ciechanowcu.

W salach lekcyjnych zamienionych na LABORATORIA PIEKARNICZE, co godzinę będzie można poznać sposoby przygotowania: piady, pity, rogali świętomarcińskich z Poznania, bio pieczywa, ziaren i starodawnych mąk, chlebów z Australii i Oceanii, Chin, Bułgarii, Francji, Indonezji, Palestyny, Serbii, Włoch i innych stron świata.
Wystawa CHLEBÓW ŚWIATA
chleb kosmonautów

BIESIADY CHLEBNE – (piątek i sobotę, 13-14.03.2015 r.)

od godz. 19.00 – 22.00

Rezerwacje: 22 22 45 804, 22 22 45 805, e-mail: biesiadachlebow@festiwalchlebow.pl

Produkty Jarmarku Chlebów Świata i dodatków:
chleb litewski, sękacz, cebularz, pieczywa bezglutenowe, chleb życia, chleb bez mąki, mrowisko, ciasta, sery krowie, kozie, owcze, sery dojrzewające, miody, pierzga, pyłek kwiatowy, przyprawy, zioła, bakalie, ekologiczne wędliny, powidła z buraków cukrowych z Mazowsza.

Ze względów organizacyjnych, prosimy o akredytacje on -line:
http://festiwalchlebow.biuroprasowe.org/formularze/akredytacja/

 

link do FB

FB https://www.facebook.com/events/543207365807326/

Grzybu

Komentarze