Festiwal Kulinarny „Smaki Azji i Pacyfiku”

Festiwal Kulinarny "Smaki Azji i Pacyfiku"

Muzeum Azji i Pacyfiku serdecznie zaprasza na pierwszą edycję FESTIWALU KULINARNEGO „SMAKI AZJI I PACYFIKU”, gdzie będzie można nabyć przyprawy, herbaty, słodycze i różne produkty spożywcze oraz posmakować potraw i przysmaków z Bliskiego i Dalekiego Wschodu, Australii i Oceanii, a także Kaukazu.

Festiwalowi kulinarnemu będą towarzyszyć prelekcje i warsztaty poświęcone tradycjom kulinarnym regionu Azji i Pacyfiku.
Serdecznie zapraszamy.

Festiwal odbędzie się w sobotę 23 maja, od 10.00 do 20.00.
Muzeum Azji i Pacyfiku, ul. Solec 24 w Warszawie.
Wstęp wolny.

Aktualna lista stoisk na Festiwalu Kulinarnym „SMAKI AZJI I PACYFIKU”:

1. Kuchnia tajska – Little Thai Gallery
2. Produkty indyjskie i herbaty Organic Tea. – Bombay Bazaar
3. Produkty spożywcze i przyprawy z Iranu- Pers-Pol.Co
4. Słodycze tureckie – Tudel Cukiernia Baklava
5. Fenicja – restauracja libańska i sklep z przekąskami i przyprawami z Bliskiego Wschodu. Fenicja
6. Herbaty świata – KUSMI TEA Poland
7. Kuchnia i przyprawy Indii – Little India
8. Zielone herbaty – SOTI Natural
9. Kuchnia etiopska – Abyssinia – Kuchnia etiopska
10.Chińskie herbaty Shen Nong Imperial Tea Sunrisetea
11. Kuchnia syryjska
12. Kuchnia tybetańska – Tsonkha Momo Bar
13. Pacific Kai – Żywność z Pacyfiku.
14. Galeria Amaranth – czajniczki do herbaty, czarki, buteleczki i czarki do sake, patery do sushi
15. Kuchnia irańska, przekąski i przyprawy – Ambic
16. Przekąski tybetańskie – Fundacja Sam Dżub Ling i Tibet House „Acala”
17. Kuchnia indyjska, wedyjska – potrawy wegetariańskie i wegańskie – Om Cafe.
18. Herbaty z Japonii – Herbaty Czas.
19. Czekodady z Wietnamu – Frutitas
20. Orien Taste – produkty spożywcze i przyprawy z Tajlandii, Wietnamu, Chin i Korei
21. Umamipol – kuchnia koreańska

Organizacja: Karolina Krzywicka, kustosz MAiP
Kontakt w sprawie stoisk: karolinakrzywicka@wp.pl

Grzybu

Komentarze