Międzynarodowy Dzień Czekolady

Wiosna rozkwita już kolorami, słońce nieśmiało wychyla się zza chmur, by uzupełnić po zimie niedobory witaminy D. Zaś dodatkową dawkę endorfin niezależnie od pory roku zapewnia nam dobrej jakości czekolada.
Kto z nas jednak wie, z jakiego kraju pochodzi najlepsza? Przez kogo była produkowana?I przede wszystkim – dzięki komu już od czasów PRL-u zaczęła królować na naszych stołach, zastępując blok czekoladowy, który z czekoladą miała niewiele wspólnego?
Tego wszystkiego i jeszcze więcej dowiedzą się Państwo z historii czekolady w cukierni Batida. A jako, że 12 kwietnia (wtorek) przypada Międzynarodowy Dzień Czekolady, jest to idealny moment na zapoznanie ludzi z historią tego przysmaku na warszawskim gruncie.
- KONCERT „TYSIĄCLECIE KORONY POLSKIEJ” - 15 kwietnia 2025
- II Festiwal Klasyka Warszawy - 10 kwietnia 2025
- Adoptuj Warszawiaka – Wiosna 2025 - 10 kwietnia 2025