Warsaw Coffee Festival 2023
Po ogromnym sukcesie poprzedniej edycji wracamy do Pałacu Kultury, aby zaprezentować największe kawowe wydarzenie w tej części Europy! Tradycyjnie w towarzystwie strefy mistrzostw organizowanej przez SCA Poland.
Zapraszamy wszystkich od profesjonalnych baristów po osoby, które dopiero co zaczynają poznawać świat kawy. W jednym miejscu poznasz wszystkie jej smaki, aromaty oraz formy!
Dowiesz się ciekawych sposobów parzenia, form podawania oraz zaznasz bezcennej wiedzy na jej temat dzięki prelekcjach oraz wykładach prowadzonych podczas wydarzenia.
To wszystko oraz dziesiątki stoisk z kawą, akcesoriami i produktami komplementarnymi odbędzie się 4-5 lutego 2023.
Warsaw Coffee Festival to:
– wystawcy (kawiarnie, palarnie, kawowe akcesoria, produkty komplementarne),
– eventy na scenie
-Mistrzostwa Polski Barista 2022
– cupping zone
– szkolenia
– chillout zone
– food court
– około setka wystawców.
– wystawcy (kawiarnie, palarnie, kawowe akcesoria, produkty komplementarne),
– eventy na scenie
-Mistrzostwa Polski Barista 2022
– cupping zone
– szkolenia
– chillout zone
– food court
– około setka wystawców.
Poprzednie siedem edycji Warsaw Coffee Festival to tysiące gości, ponad setka wystawców i roznoszący się wszędzie błogi zapach kawy! Jeśli nie udało Ci się pojawić u nas, to zachęcamy do obejrzenia krótkiej wideo relacji, aby poczuć ten klimat:
https://fb.watch/gAR5I1NgXe/
https://fb.watch/gAR5I1NgXe/
BILETY DOSTĘPNE W KASIE PODCZAS TRWANIA FESTIWALU
Wstęp: 15zł (przedsprzedaż) / 20zł (podczas trwania festiwalu)
Dzieci do 12 roku życia – wstęp bezpłatny.
Dzieci do 12 roku życia – wstęp bezpłatny.
Link do sprzedaży biletów: https://goout.net/…/warsaw-coffee-festival-2023/bgvq/
Aby skorzystać z biletu drugiego dnia, należy mieć założoną i niezerwaną opaskę, którą otrzymujecie na wejściu.
Zapisy dla wystawców:
coffeefestival@whiteclock.pl
coffeefestival@whiteclock.pl
Lista wystawców (na bieżąco jest aktualizowana o nowych wystawców):
Aloha Fungi
AM Coffee
Around The Coffee
Attesa.co
Audun
Best Company Solutions
BeMyBean
Beskid chocolate
BIOcaffe
Bracia Ziółkowscy
Brita
Buenas Buenas
Caffe Grano
Ceramiczności
Cezveman
Chocolarier
Coffee and Sons
Coffee Grange
Coffee Lab
Coffee Tools
Coffeedesk
CoffeeForYou
COGEN Coffee Roasters
Cophi
Czarna Fala
Dobra Palarnia Kawy
Etno
Fathers Coffee Roasters
Flammaster
Fussy Fellas
Gast-serwis
Gorilla Coffee
Hayb
Heresy Coffee
Instytut Kawy
Java Coffee
Julius Meinl
Kawa Popularna
Kawepale
Koliber Coffee
Koree
Kuvings
Kyoto
Lacava
Lavazza
Lemotion
MANO ceramisc
Manufaktura Kawy
MOKUME Speciality Coffee
Roastelier by NESCAFÉ
Oatly
Oddlygood
Palarnia Proper
Palce Lizać
Pastelove
PCS Poland
Podkawa
Pushka’s ceramikas
Pracownia Lepiej
Primulator
Quatro Si
Quba Cafe
Rusty Nails Coffee Roasters
Salvatti
Story Coffee
Taste Map
Teasome
Ttpack
Tu cafe
Warsaw Caffee Tour
Whitebear
Wine&Fashion
YoCo
Aloha Fungi
AM Coffee
Around The Coffee
Attesa.co
Audun
Best Company Solutions
BeMyBean
Beskid chocolate
BIOcaffe
Bracia Ziółkowscy
Brita
Buenas Buenas
Caffe Grano
Ceramiczności
Cezveman
Chocolarier
Coffee and Sons
Coffee Grange
Coffee Lab
Coffee Tools
Coffeedesk
CoffeeForYou
COGEN Coffee Roasters
Cophi
Czarna Fala
Dobra Palarnia Kawy
Etno
Fathers Coffee Roasters
Flammaster
Fussy Fellas
Gast-serwis
Gorilla Coffee
Hayb
Heresy Coffee
Instytut Kawy
Java Coffee
Julius Meinl
Kawa Popularna
Kawepale
Koliber Coffee
Koree
Kuvings
Kyoto
Lacava
Lavazza
Lemotion
MANO ceramisc
Manufaktura Kawy
MOKUME Speciality Coffee
Roastelier by NESCAFÉ
Oatly
Oddlygood
Palarnia Proper
Palce Lizać
Pastelove
PCS Poland
Podkawa
Pushka’s ceramikas
Pracownia Lepiej
Primulator
Quatro Si
Quba Cafe
Rusty Nails Coffee Roasters
Salvatti
Story Coffee
Taste Map
Teasome
Ttpack
Tu cafe
Warsaw Caffee Tour
Whitebear
Wine&Fashion
YoCo
Harmonogram Cupping Zone:
Sobota
11:00 – Coffee Grange
12:00 – Coffee Lab
13:00 – Touton Specialties Coffee
14:00 – Arusha Coffee Roasters
15:00 – Buenas Buenas
16:00 – Ingagi Coffee
12:00 – Coffee Lab
13:00 – Touton Specialties Coffee
14:00 – Arusha Coffee Roasters
15:00 – Buenas Buenas
16:00 – Ingagi Coffee
Niedziela
11:00 – Taste Map
12:00 – Touton Specialties Coffee
13:00 – KawePale
14:00 – Hayb
15:00 – Coffee & Sons
12:00 – Touton Specialties Coffee
13:00 – KawePale
14:00 – Hayb
15:00 – Coffee & Sons
Harmonogram EDU ZONE:
Sobota (na scenie):
12:00 – Kawa i czekolada – sensoryczne podobieństwa i różnice – Beskid Chocolate
13:20 – Podróż po ekologicznej plantacji i jej wpływ na jakość kawy”? – Buenas Buenas
14:00 – Jak zacząć palić kawę w domu? – Bracia Ziółkowscy
14:45 – Kawa DOBRA – czyli jak RWANDYJSKA kawa speciality zmienia życie – Salvatti
Sobota (stoisko Koree):
10.00 – 12.00 – Palarnia Grunt – testowanie kaw, rozmowy z przedstawicielami palarni
12.30 – 14.30 – Palarnia Runty Roaster – testowanie kaw, rozmowy z przedstawicielem palarni
12.30 – 14.30 – warsztat latte art z Delią Avram, Mistrzynią Baristów z Rumunii – Delia podzieli się z uczestnikami podstawami i sekretami tego, co nazywamy idealnie spienionym mlekiem i latte art. (english friednly)
15.00 – 17.00 – Palarnia El Cafetero i Konrad Zielonka – testowanie kaw, rozmowy z przedstawicielami palarni
Sobota (stoisko MONIN):
14:15-15:00 – Odkryj klasyczne koktajle w nowej kawowej odsłoni
Niedziela (na scenie):
11:20 – Filtrowanie, nie pakowanie wody – Brita Polska
12:20 – Jakość – punkt odniesienia w kawowej korporacji. Jak utrzymać standard na dużą skalę? – Arkadiusz Domurad, Lavazza
13:20 – Kto kreuje trendy na rynku kawy w Polsce? Przewidywania na 2023 rok -Marek Robacha Primulator + Sławek Saran,Forum + Arkadiusz Domurad,Lavazza
15:20 – Zmiana podejścia do napojów mlecznych. Rewolucja czy ewolucja światowej baristyki? – Łukasz Gałęcki, Alpro
16:20 – Dlaczego homebariści wybierają Sage? – Sage
Niedziela (stoisko Koree):
10.00 – 12.00 – Palarnia Trigger – testowanie kaw, rozmowy z przedstawicielami palarni
12.30 – 14.30 – Palarnia Arusha – testowanie kaw, rozmowy z przedstawicielami palarni (english friendly)
15.00 – 17.00 – Palarnia Kafar i Błażej Walczykiewicz – testowanie kaw, rozmowy z przedstawicielami palarni.
// ENGLISH // ENGLISH // ENGLISH // ENGLISH // ENGLISH // ENGLISH //
Warsaw Coffee Festival 2023
4-5.02.2023
Palace of Culture and Science, Warsaw
4-5.02.2023
Palace of Culture and Science, Warsaw
Dear coffee lovers, we have good news for you!
We will drink coffee again in the Palace of Culture already on 4-5 February! The biggest coffee event in this part of Europe!
We will drink coffee again in the Palace of Culture already on 4-5 February! The biggest coffee event in this part of Europe!
At one place we gathered a lot of stands with coffee, accessories and complementary products. Everyone – professional baristas and people just entering the world of coffee, will be able to discover all its flavours, aromas and forms.
Traditionally, the event is accompanied by championships organised by SCA Poland.
Warsaw will smell of coffee and we will taste coffee in good company again
Warsaw Coffee Festival special zones:
– about 100 exhibitors,
– events on main stage,
– cupping zone
– food court
– edu zone
– chillout zone
– about 100 exhibitors,
– events on main stage,
– cupping zone
– food court
– edu zone
– chillout zone
Tickets: 15/20PLN
plac Defilad 1, 00-901 Warszawa, Polska
Latest posts by Grzybu (see all)
- Koncert „Wspólna Niepodległa” na 11 listopada - 7 listopada 2024
- STAND – UP w Lolku! - 20 października 2024
- Festiwal Klasyka Warszawy 2024 - 9 października 2024