Warszawski Festiwal Piwa 2016

Warszawski Festiwal Piwa 2016

Warszawski Festiwal Piwa
7-9 kwietnia (czwartek-sobota)
Miejski Stadion Legii Warszawa, strefa VIP
Szczegóły: http://warszawskifestiwalpiwa.pl/
FB: https://www.facebook.com/warszawskifestiwalpiwa

To największe wydarzenie w Polsce i jedno z największych w Europie poświęcone piwu rzemieślniczemu. Podczas festiwalu z ponad 200 nalewaków poleje się około 500 piw i cydrów z ponad 80 browarów rzemieślniczych z całego świata. Przynajmniej drugie tyle znajdziecie w butelkach. Konkretne browary, ich piwa, promocje i konkursy będą ogłaszane na FB i na stronie Festiwalu.

Dajcie się ponieść piwnej nowej fali!

Warsaw Beer Festival
will take place on 7th-9th of April
on Municipal Stadium of Legia Warsaw, VIP zone
Details: http://warszawskifestiwalpiwa.pl/en/
FB page: https://www.facebook.com/warszawskifestiwalpiwa

This is the biggest event in Poland and one of the biggest in Europe totally committed to craft beer. During the festival you will be able to try about 500 different beers from 200 taps from more than 80 craft breweries from around the world. We will announce the breweries and their beers, promotions and competitions via FB and our website.

Get carried away by new wave of beer!

Czwartek, 7 kwietnia
-16:00, scena główna, Poznaj piwowara (wykład),
-17:00, sala Skybox, Ach! Gdybym tak zaczynał od nowa… Garść rad dla początkujących piwowarów (wykład dodatkowo płatny, obowiązują zapisy),
-17:00, sala warsztatowa 1, Polskie cydry rzemieślnicze (degustacja dodatkowo płatna, obowiązują zapisy),
-17:15, scena główna, Docenta raport z craftowego rynku (wykład),
-17:00-18:00, sala warsztatowa 2, Degustacja piw premium na poziomie podstawowym (degustacja dodatkowo płatna, obowiązują zapisy),
-18:15-19:15, sala warsztatowa 2, Degustacja piw premium na poziomie podstawowym (degustacja dodatkowo płatna, obowiązują zapisy),
-18:15, scena główna, Poznaj piwowara (wykład),
– 18:30, sala Skybox, Jakieś jasne, proszę. Praktyczny przewodnik dla serwujących piwo (wykład dodatkowo płatny, obowiązują zapisy),
-19:30-20:30, sala warsztatowa 2, Degustacja piw premium na poziomie zaawansowanym (degustacja dodatkowo płatna, obowiązują zapisy),
-20:30, scena główna, Piwo i drewno (wykład)

Piątek, 8 kwietnia
-15:00, scena główna, Piwo w restauracjach wczoraj i dziś (wykład)
-15:50, scena główna, Poznaj piwowara (wykład)
-16:00, sala warsztatowa 1, FlavorActiV sensory panel for beginners and cider – degustacja w języku angielskim (degustacja dodatkowo płatna, obowiązują zapisy),
-16:30, sala Skybox, Warsztaty dla piwowarów domowych (wstęp dodatkowo płatny),
-16:50, scena główna, Czy piwny bloger powinien znać się na sensoryce i warzeniu piwa? (wykład)
-17:00-18:00, sala warsztatowa 2, Degustacja piw premium na poziomie podstawowym (degustacja dodatkowo płatna, obowiązują zapisy),
-18:00, scena główna, Nie palcie browarów, zakładajcie własne! (wykład)
-18:00, sala warsztatowa 1, FlavorActiv sensory panel for beer judges – degustacja w języku angielskim (degustacja dodatkowo płatna, obowiązują zapisy),
-18:15-19:15, sala warsztatowa 2, Degustacja piw premium na poziomie podstawowym
(degustacja dodatkowo płatna, obowiązują zapisy),
-18:30 sala Skybox, Lubię dymić. Sztuka tworzenia piw wędzonych (wykład dodatkowo płatny)
-18:50, scena główna, Poznaj piwowara (wykład)
-19:30-20:30, sala warsztatowa 2, Degustacja piw premium na poziomie zaawansowanym (degustacja dodatkowo płatna, obowiązują zapisy),
-20:00, murawa Miejskiego Stadionu Legii Warszawa, Rozdanie nagród Warszawskiego Konkursu Piw Domowych (wykład)
-20:55, scena główna, Poznaj piwowara (wykład)

Sobota, 9 kwietnia
12:30, sala Skybox, Piwowarstwo domowe w wersji barrel aged (wykład dodatkowo płatny)
14:00, sala Skybox, Piwa dzikie: teoria vs praktyka (wykład dodatkowo płatny)
15:00, murawa Miejskiego Stadionu Legii Warszawa, Greg Koch’s welcoming speech for the festival guests (wykład)
15:20, scena główna, Od ziarna do piwa (wykład)
15:30, sala Skybox, Największe wątpliwości w piwowarstwie domowym – panel dyskusyjny (wykład dodatkowo płatny)
15:45-16:45, sala warsztatowa 2, Degustacja piw premium na poziomie podstawowym (degustacja dodatkowo płatna, obowiązują zapisy),
16:10, scena główna, Jak zostać piwowarem i nie zwariować? (wykład)
17:00, scena główna, Mity Piwne (wykład)
17:00-18:00, sala warsztatowa 2, Degustacja piw premium na poziomie podstawowym (degustacja dodatkowo płatna, obowiązują zapisy),
18:00, scena główna, What Europe and Poland could learn form the American Craft Beer Revolution? – panel dyskusyjny
18:15-19:15, sala warsztatowa 2, Degustacja piw premium na poziomie podstawowym (degustacja dodatkowo płatna, obowiązują zapisy),
19:15, scena główna, Poznaj wystawcę (wykład)
19:30-20:30, sala warsztatowa 2, Degustacja piw premium na poziomie zaawansowanym (degustacja dodatkowo płatna, obowiązują zapisy),

Wszystkich miłośników małej piłki nożnej zapraszamy na turniej piłkarzyków „Pij i graj!”, jedyny turniej sportowy, na którym zachęcamy do picia rzemieślniczego piwa! Uczestnictwo w turnieju jest bezpłatne.

NAJWAŻNIEJSZE INFORMACJE:

Kiedy:
czwartek i piątek (7 i 8 IV) start o 18:00
sobota (9 IV) start o 13:00

Gdzie:
3. piętro, strefa piłkarzyków

Dla kogo:
– 18 lat i więcej
– jakiś dowód ze zdjęciem plus bilet na Warszawski Festiwal Piwa
– mniej więcej trzeźwy (ocenia sędzia)
UWAGA! W turnieju każda osoba może wziąć udział tylko raz (jeśli grasz w czwartek, nie możesz grać w piątek itp.)

ZAPISY do turenieju:
Codziennie 16 drużyn stanie do boju = limit 32 osoby dziennie
PRZED FESTIWALEM – mail na pilkarzyki@warszawskifestiwalpiwa.pl
PODCZAS FESTIWALU – zgłoszenia na stoisku festiwalowym – zgłaszamy dwuosobowe drużyny lub zawodników indywiualnych (pary bedą losowane)

Poprawne zgłoszenie:
1. Wybrany dzień (czw, pt, sob) kiedy chcecie grać.
2. Indywidualny / nazwa drużyny (ew. nazwa reprezentowanej firmy).
3. Imię i nazwisko zawodnika / zawodników.
4. poziom: mistrz baru / grywam bo lubie / (były) zawodnik / zmusili mnie to gram.

System rozgrywek:
Reguła: wygrany zostaje przy stole
4 najlepsze pary grają każdy z każdym
czyli
I faza 16 drużyn, II faza 8 drużyn, finał 4 drużyny każdy z każdym = 15 meczy
Czas trwania: ok 3 godzin trzeba być do dyspozycji sędziego, kto nie stawi się przy stole o wyznaczonej godzinie, oddaje mecz walkowerem

Jak:
Uproszczone zasady International Table Soccer Federation

Sędzia:
Agnieszka Kornas, dawniej uczestnik turniejów Polskiego Związku Futbolu Stołowego, teraz gracz „just for fun”

Grzybu

Komentarze