Weekend Chilijski na Targu Śniadaniowym

Weekend Chilijski na Targu Śniadaniowym

Już w sierpniu zapraszamy Was na kolejną edycję specjalną Targu Śniadaniowego – Weekend Chilijski – organizowany na Żoliborzu i Mokotowie we współpracy z Ambasadą Chile w Polsce i ProChile Poland!

Planujemy dla Was wiele atrakcji kulinarnych, artystycznych i muzycznych nawiązujących do kultury Chile, już niedługo podamy więcej szzegółów i program wydarzeń towarzyszących, więc bądźcie czujni! Jak zwykle na Targu Śniadaniowym będzie dużo dobrego i oryginalnego jedzenia, świetna zabawa i zajęcia dla najmłodszych!

Wszystkich, którzy chcieliby podjąć z nami współpracę przy tworzeniu tego wydarzenia i wystawić swoje produkty zapraszamy do kontaktu bianca@targsniadaniowy.pl

Zaproście znajomych, rodzinę i przyjaciół! Będzie pięknie i smakowicie! Widzimy się?

***
Targ Śniadaniowy powstał na warszawskim Żoliborzu w 2013 roku. To całoroczna inicjatywa zachęcająca do celebrowania wspólnych śniadań z rodziną i przyjaciółmi, a także ożywiająca i integrująca lokalne, miejskie społeczności. Latem poszerzamy program naszej imprezy o tzw. weekendy tematyczne, w czasie których przez cały dzień odbywają się dodatkowe animacje związane z wybranym regionem/ krajem.

Zapraszamy na warsztaty kulinarne! Pod czujnym okiem Kasi Chacińskiej, pasjonatki gotowania i właścicielki Tusz Tusz Bistro przygotujemy razem Completo Italiano, czyli chilijską wersję hot-doga i deser-niespodziankę! 🙂 Liczba miejsc ograniczona, więc kto pierwszy ten lepszy!

Zapisy: alicja@targsniadaniowy.pl – w mailu wpiszcie imię i nazwisko, wybraną godzinę warsztatu (12:00 lub 14:00) i lokalizację (Żoliborz/ Mokotów). Warsztaty są bezpłatne i trwają około 1h, wszystkie składniki i sprzęty będą na miejscu.
Kasia Chacińska – pasjonatka gotowania. Ukończyła kurs gotowania u Kurta Shellera oraz kurs gotowania z lokalnych składników w Toskanii. 2 lata temu porzuciła pracę w korporacji i założyła własną knajpę Tusz Tusz Bistro. Jej głównym zainteresowaniem są śniadania, ich różnorodność w odniesieniu do składników dostępnych w różnych szerokościach geograficznych. W jej knajpie można spróbować różnorodnych śniadań od amerykańskich pancakes, przez francuskie croque madame aż po bliskowschodnią szakszukę.

Grzybu

Komentarze