Weekend z pierogami z różnych zakątków świata

Weekend z pierogami z różnych zakątków świata

Podczas nadchodzącego weekendu w Nocach i Dniach górę biorą pierogi. Wariacje z różnych kuchni świata, na temat tych smakołyków, będą dostępne od piątku do niedzieli.

Smakołyki zawinięte w ciasto – najczęściej pszenne lub ryżowe. Smażone, pieczone i gotowane. Właściwe każdy ma na nie swój własny przepis, a w zależności od kraju są one inaczej przygotowywane. Nadziewane owocami, warzywami, mięsem, serem czy ziemniakami, zawijane w ciasto z różnego rodzaju mąk, również bezglutenowych, doprawiane na słodko i ostro, gotowane, smażone lub pieczone – możliwości jest właściwie nieskończona liczba. Kilka z nich spróbujecie u nas w najbliższy weekend!

Pitaya przygotuje dla Was mnóstwo orientalnych baobao z kurczakiem i grzybami mun, pierogi bánh gối: kurczak, i grzybami romantycznymi, hacao oraz shaomai z krewetkam oraz hacao wegetariańskie!

Pizza lunga szykuje Rettangoli con salmone e aneto czyli ravioli nadziewane świeżym i wędzonym łososiem, serami ricotta i mascarpone!

Ganesh Ursynów przygotuje trójkątne samosy a Eat on the Streetmeksykańskie empanady z mieloną wołowiną i fasolą!

Na Targ Rolny w sobotę i niedzielę zaopatrzycie się w doskonałe recznie lepione pierogi na wynos.

W piątek DJ Homer, swoim setem zamknie tydzień pracy i wprowadzi tanecznym krokiem w weekendową imprezę.

W sobotę o muzyczną oprawę wieczoru, zadba DJ Wojtek Kosiński z kolektywu Panowie z Twardej
W sobotę, po piątkowej rozgrzewce zaserwuje set przenoszący do krainy weekendowej radości, swobody, luzu i dobrych smaków.

W niedzielę o 16:00 wystąpi Maciek Memphis – muzyk związany z warszawskim środowiskiem. Ogromne doświadczenie zdobył na komercyjnych scenach i parkietach całego świata. Multiinstrumentalista poruszający się w klimatach pop, rock, club.

PS

Komentarze