Wolski Slow Life 2018

Ostatnie dni słońca to dobra okazja do tego, aby przenieść się wspomnieniami na plażę i nad morze. Na jeden dzień patio przy Wolskim Centrum Kultury (filia przy Działdowskiej 6) zamieni się w przestrzeń relaksu, gdzie dowiesz się jak, złapać równowagę pomiędzy pracą a spędzaniem czasu wolnego.

W programie:

Warsztaty dla dorosłych

11:00 -13.00 – Smaki kawy. O tym, czym jest i jak zrobić dobrą kawę w domu? Czy potrzebujemy do tego skomplikowanego ekspresu ciśnieniowego? Jak rozpoznać jeżyny, wiśnie oraz porzeczkę w czarnym naparze? Jak rozróżnić z Etiopii, Salwadoru czy Gwatemali opowiedzą bariści ze STOR cafe i palarni kawy HAYB.

14:00-16.00 – Kuchnia wokół ogrodu – warsztaty kuchni kreatywnej. Jak tradycyjne dania kuchni polskiej przygotować w wersji wege i fit. Jak z warzyw z ogrodu zrobić kopytka, sernik czy karminadle? Warsztaty poprowadzi Tadeusz Muller.

17:00 – 19.00 – Jesienne bukiety – Jakie są techniki robienia bukietów? Jakie są gatunki roślin? Jak krok po kroku stworzyć bukiet? Jakie zasady obowiązują przy łączeniu kolorów oraz, jak dbać o cięte kwiaty. O tym wszystkim opowie Marcin Gładki.

Przez cały dzień zapraszamy na relaks przy basenie, gdzie będzie można posłuchać słonecznych rytmów, o które zadba Dj Bum oraz spróbować infuzowanych drinków bezalkoholowych, które przygotowanych przez somalierów Pochwały niekonsekwencji.
Na spragnionych wyciszenia będzie czekać samochód do spania i medytacji, nowy projekt artystyczny Dawida Zalevskiego.
Przygotowaliśmy również warsztaty kreatywne o kawie, kwiatach i jedzeniu dla najmłodszych przygotowane przez Sowaliska.

19.00 – Koncert zespołu Rebeka, elektroniczny duet z Poznania powraca z nowym singlem Cavergirl.

20.30 – Wizualizacje na budynku

Na warsztaty dla dorosłych obowiązują zapisy. Koszt jednego warsztatu 10 zł. Zapisy k.tadeusz@wck-wola.pl

Projekt rozpoczyna cykl warsztatów dla dorosłych i dzieci „Wolski Slow Life”, w ramach którego w jeden piątek w miesiącu odbywać się będą warsztaty kreatywne dla dorosłych i dzieci. W programie między innymi warsztaty z tworzenia przetworów, roślinne porady oraz warsztaty taneczne i zapachowe.

Prowadzący:
Tadeusz Muller – ekspert gastronomiczny od dwunastu lat związany z branżą restauracyjną. Pierwsze doświadczenie zawodowe zdobywał na stanowisku kucharza w restauracjach hotelowych na Ibizie, w sieci restauracji Meson Cinco Jotas w Madrycie oraz u boku cenionego hiszpańskiego szefa kuchni Abrahama Garcii (Viridiana). Przez ostatnie cztery lata prowadził sieciowe projekty w Polsce. Pasjonują go współczesne miejskie lokale neo bistro z popularnym jedzeniem na każdą kieszeń. Posiada wieloletnie doświadczenie jako food stylista. Zawodowo zajmuje się też fotografią kulinarną.

Marcin Gładki – stylista, dekorator i bukieciarz
Stor Cafe – klimatyczna kawiarnia na Powiślu urzekająca pięknym wnętrzem oraz pyszną kawą z najlepszych palarni.

HAYB – palarnia kawy Speciality HAYB to projekt pasjonatów, którzy związali swoje życie z kawą speciality. “How Are You Brewing” to nie tylko zaproszenie do spróbowania efektów naszej pracy. To proces, który od początku powstania palarni polega na imporcie i wypalaniu kawy wyłącznie najwyższej jakości, aby za każdym razem wydobyć z niej maksimum potencjału.

Przez cały dzień zapraszamy na relaks przy basenie, gdzie będzie można posłuchać słonecznych rytmów, o które zadba Dj Bum oraz spróbować infuzowanych drinków bezalkoholowych, które przygotowanych przez somalierów Pochwały niekonsekwencji.

Na spragnionych wyciszenia będzie czekać samochód do spania i medytacji, nowy projekt artystyczny Dawida Zalevskiego.
Przygotowaliśmy również warsztaty kreatywne o kawie, kwiatach i jedzeniu dla najmłodszych przygotowane przez Sowaliska.

Warsztaty dla dorosłych – na warsztaty dla dorosłych obowiązują zapisy. Koszt jednego warsztatu 10 zł. Szczegóły na stronie wydarzenia – link poniżej.
Na warsztaty dla dzieci oraz pozostałe atrakcje wstęp wolny. 22 września 2018 – wydarzenie całodniowe.

Działdowska 6, 01-184 Warszawa, Polska

Grzybu
Latest posts by Grzybu (see all)

Komentarze