III edycja Festiwalu Chlebów Świata

III edycja Festiwalu Chlebów Świata

Trzeci rok z rzędu chleby wracają na festiwalowe stoły. Tak jak smak chleba powszedniego nie jest w stanie spowszednieć, tak nasza inicjatywa, wyhodowana na zaczynie „chlebowej myśli”, nic a nic nie straciła na atrakcyjności.

Przeciwnie, wciąż jest świeża, jeszcze bardziej obiecująca, a jej kształt formowany jest z taką pieczołowitością, z jaką o każdy bochenek (pitę, placek itp.) czyni piekarz staranie.

Toteż po obejrzeniu kolekcji wszystkiego, co wiąże się z piekarnictwem i uczestnictwie w bogatym programie piekarniczych laboratoriów, już teraz zapraszamy do wspólnej biesiady. Można będzie wówczas rozwinąć równoległe wątki: o „ciężkim kawałku chleba”, o tym, że niekiedy trzeba być „na łaskawym chlebie” lub „żyć o chlebie i wodzie”, o wyprawach, hen, daleko „za chlebem”, żeby „darmo nie jeść chleba”… Czyż jednak takim opowieściom nie lepiej przeciwstawić inną – o tym, jak szlachetnym gestem jest „podzielić się z kimś ostatnim kawałkiem chleba”?

Nam chleba nie zabraknie! Ale zabraknąć może tu słów, sławiących jego znaczenie.

Koniecznie przyjdź, rozsmakuj się w niezrównanej z niczym chlebowej ofercie! Festiwalowe podwoje wabić będą z daleka wspaniałym zapachem chleba!

Termin: III edycja Festiwalu Chlebów Świata, 22-24 kwietnia 2016 r., codziennie od godz. 10.00 do 17.00.

Miejsce: Zespół Szkół im. Władysława Grabskiego, ul. Ratuszowa 13, k. Dworca PKP Warszawa Wileńska.

Wstęp: bezpłatny!

Grzybu
Latest posts by Grzybu (see all)

Komentarze