Festiwal Restaurant Week odbywa się w duchu #RespectFood. Formuła rezerwacji sprawia bowiem, że zgodnie z zasadami zero-waste w czasie jego trwania nie marnuje się ani trochę żywności.
Kontynuacją popularnej kampanii społecznej #SzanujJedzenie zorganizowanej w pierwszej połowie roku jest akcja Restaurant Weeka #KochajJedzenie.
W ramach promocji świadomej miłości do jedzenia, Restaurant Week radzi – KOCHAJ JEDZENIE!
1. Szanuj – przechowuj świadomie i mądrze
2. Dbaj każdego dnia – rozsądnie planuj posiłki
3. Zdobywaj z sercem – kupuj mniej i częściej
4. Nie wyrzucaj – zamrażaj, susz, rób koktajle
5. Dziel się – z bliskimi i potrzebującymi
6. Zabieraj do domu – nie zostawiaj resztek w restauracji
7. Nie marnuj – uczęszczaj na Festiwale z wcześniejszym wyborem menu
ZASADY FESTIWALU:
- REZERWACJE ONLINE! Festiwalowe menu i restauracje na www.RestaurantWeek.pl.
- NAJLEPSZE RESTAURACJE! Starannie wybrane wyjątkowe i najbardziej autorskie restauracje.
- TRZYDANIOWE DOŚWIADCZENIA RESTAURACYJNE! Popisowe menu festiwalowe: przystawka, danie główne, deser.FESTIWALOWA CENA 49zł! Najlepsza okazja na poznanie ze znajomymi nowych smaków, kuchni i restauracji!
- ÓSMY GOŚĆ GRATIS! Przy rezerwacji 8-osobowe stolika, płacisz tylko za siedmiu Gości!
- CZAS REZERWACJI! Wasz czas to 90 minut. Po nim będą już czekać następni Goście. To równe szanse na wymarzone doświadczenia restauracyjne dla każdego.
Postawiłem sobie za cel pokazanie pozytywnej strony Warszawy. Jestem aktywnym jej mieszkańcem w sferze artystycznej. Wszystkie posty, które wrzucam są subiektywne - to po prostu wydarzenia, na które chciałbym iść, oraz informacje które uważam za istotne. Jeśli masz jakieś pytania, to zachęcam do kontaktu.
Komentarze