Nocny Market 2024

NOCNY MARKET & DRUGI PERON w tym roku działają z nową mini przestrzenią NOCNY GOŚĆ przygotowaną na ekscytujące pop-upy kucharzy z całej Polski i zagranicy, z nowymi twarzami w zespole, z kolorową transformacją DRUGIEGO PERONU, i jak zawsze tylko z najlepszym klimatem – już za kilka dni spotkamy się w ulubionym miejscu stolicy.

Lecimy dalej! Niektórzy będą z nami tylko kilka weekendów, niektórzy wskakują z totalnymi nowościami – czas więc na sekcję…
👀SPECIAL ALERT👀
🌛Uobiod by Magiczny Składnik ▪️ na zwycięzcę plebiscytu NOCNE KOTY 2023 jak zawsze możemy liczyć, zwłaszcza jeśli chodzi o sezonowe polskie dobra. W weekend otwarcia oprócz uwielbianych już klusek śląskich w nowoczesnym wydaniu ROLANDO, PYRLO czy PESTINI (w wersji aktualnej z pesto z czosnku niedźwiedziego i szparagami) znajdziemy też ziemniaczane KTOPYTKA na labnehu ze zsiadłego mleka, z kandyzowanym rabarbarem i wędzonym cukrem z chili oraz JURINHO, czyli gruby makaron jajeczny z esencją żurkową. W dodatkach oczywiście olej z czosnku niedźwiedziego, białe szparagi na maśle i góra starego sera Emilgrana 🫠
🌜Warszawska Bagieta ▪️ kulinarne fantazje na chrupiącej bułce stworzone przez Damian Kordas – zwycięzcę IV edycji MasterChef TVN, czyli ultra jakościowe zapiekanki m.in z carpaccio z trufli, kiełbasą z dzika, czy ogórkami hoisin. Czekamy max!
🌛 Roger That Foods x Paindemie z Amsterdamu ▪️to się chłopaki spotkali w Amsterdamie, polubili, pogotowali razem i wyszło na to, że dzięki Rogerowi Amsterdam właśnie nawiedził Warszawę w postaci krejzi sando tostów z mięsem lub Hempeat 🥪
🌜MAŁY WŁOCH ▪️pasta fresca i nie trzeba nic więcej. Bardzo fresca, bo robiona na miejscu na NOCNYM. Bardzo po włosku, bo i carbonarka, i frutti di mare, i pesto pistacjowe, i tiramisu (ale to już nie makaron jak coś) się znajdą, w sam raz dla wszystkich italomaniaków 🇮🇹
🌛Bin Bin – Asian Fusion Restaurant ▪️a jak już jesteśmy przy pysznościach robionych na miejscu, to tutaj, w tym ekstra wietnamskim stoisku doświadczycie m.in świeżutkich spring rolli, rolowanych tuż przed zamówieniem 🍀
🌜TOAST ▪️szturmem wzięli Pragę, teraz czas na Wolę! Nowoczesne tosty na rzemieślniczym chlebie okraszone super jakościowymi składnikami, ziołami i samymi dobrami. Kojarzycie kanapkę tuna melt? To się dobrze składa!
🌛MANEKI NEKO ▪️nowy koncept, który jeszcze sociali się nie doczekał, ale nic nie szkodzi. Jak zjecie ich rameny i yakitorki z grilla, to zapomnicie o bożym świecie.
🌜Flomaro Deli & Wine ▪️a tu kolejny teleport, tym razem z Krakowa i tym razem francussssski. We Flomaro ser Raclette poleje się kremowymi strumieniami!
🌛 ŻeBerKa ▪️ależ nam dopisuje szczęście z tymi zamiejscowymi wizytami! Tu nadaje Wrocław z soczystymi żeberkami prosto z grilla, w różnych odsłonach i z superowymi dodatkami.
🌜Włoski Strajk Pizza Bar ▪️nowy kontener, w nowym miejscu, nowe picki napoletany, ale zawsze ta sama jakość. Szykujcie się zarówno na klasyczki, jak i kombinowanki 🍊 a w nich ARANCIA BANDITA – mozarella fdl, stracciatella, skórka pomarańczy: kandyzowana & świeża, ciepły miód, kruszone pistacje 🙀
🌛HOLENDERSKIE SŁODKOŚCI ▪️no i oczywiście coś na słodko, bardzo wyjątkowe stroopwafle & poffertjes (mini holenderskie pankejki) z dodatkami owocowo-śmietanowo-posypkowo-polewowymi.
🦙POZOSTALI EKSTRA WYSTAWCY🦙

Szykujcie się na kuszące nowości (tych w zanadrzu mamy naprawdę suuuper dużo), znany i kochany vibe neonowych alejek, liczne spotkania i długie godziny spędzone na nocnych foodowych i muzycznych igraszkach 🎠

ROZKŁAD JAZDY:
czwartek • 17:00 – 24:00
piątek • 17:00 – 1:00
sobota • 17:00 – 1:00
niedziela • 16:00 – 23:00

Towarowa 3, 00-811 Warszawa, Polska

Grzybu

Komentarze